hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-11-14

Míg nálunk magán és közfinanszírozott ellátás együttélésének mikéntje a kérdés, Európa nyugati felén, vagy éppen Lengyelországban és Szlovákiában már rég átlépték ezt a Rubikont.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-06-29

Tegnap az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének (EGVE) számolt be az egészségügyért felelős államtitkár a kancellária-rendszert érintő elképzeléseiről, a Kórházszövetség ma a miniszternél lobbizik – értesült a Medical Online.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-08-27

Összesen 541, a társaságnál eddig a háttérszolgáltatásban tevékenykedő dolgozójától válik meg a négy szabolcsi kórházat működtető Egészségügyi Holding (EH) Zrt. – jelenti az MTI.

#4
Medical Online >> Mi újság?
2011-03-12

Csúszik a fővárosi kórházak egységes állami irányításával kapcsolatos nagy politikai döntés - írja a Népszabadság. 

#5
Medical Online >> Mi újság?
2011-01-28

Gyökerestől forgatná fel, hogy aztán újjászervezhesse az egészségügyi ellátórendszert Szentes Tamás, Budapest egészségügyért felelős új főpolgármester-helyettese - írja a Népszabadság.

#6
Medical Online >> Mi újság?
2011-01-25

Némileg eltér az egészségügyért felelős új főpolgármester-helyettes elképzelése elődjéétől, ám a 12 fővárosi fenntartású kórház "intézményi integrációja" ettől függetlenül megkezdődhetne - írja a Népszava.

#7
Medical Online >> Mi újság?
2010-12-09

A jövő hét közepén átutalja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a kórházak 27,5 milliárd forintos támogatását - írja a Népszava.

#8
Medical Online >> Mi újság?
2010-12-02

Mikola Istvánt OECD-nagykövetként Párizsba száműzné a Fidesz-kabinet - írja a Népszava. Az érintett a Magyar Hírlapnak nyilatkozott.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-01-21
A győri kórház bevételének 20 százaléka a megye kiskórházainak nyújtott szolgáltatásaikból származik – mindez néhány évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, ma pedig a súlyponti kórház túlélése függ ettől. A győri nem egyedi példa, Debrecen, Budapest, Szeged és Miskolc, vagy a megyék közül Heves és Veszprém más-más tulajdonban levő intézményei fognak össze a gazdaságosabb működtetés érdekében. Holding vagy csak szakmai együttműködés? Működtetésbe adás vagy saját irányítás? Megakórházak vagy kórházi láncok? – a Medical Tribune idei első számában a magyar egészségügy egyik legfontosabb trendjét, a hálózatosodást vette számba.
#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2008-03-20
Jövő kedden tárgyal a Főpolgármesteri Kabinet az új budapesti egészségügyi struktúráról szóló legújabb előterjesztésről, amely két nappal később a közgyűlés elé kerülhet. Ehhez azonban az kell, hogy a kabinet előtt a főpolgármester is támogassa.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők.

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.