hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-04-17

A fizikai tevékenységet rendszeresen űző személyekben sokkal kisebb valószínűséggel alakul ki drog- vagy alkoholfüggőség, mint a többiekben. Egy új vizsgálat azonban azt mutatta ki, hogy a kokainra rászoktatott egerekben bizonyos körülmények között a fizikai tevékenység még nehezebbé teszi az addikció megszűnését.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-02-14

A szerelembe esés letarolhatja egész testünket: szívünk rohan, gyomrunk csomóban, érzelmi hullámvasútba kerülünk; kutatások szerint valósággal függővé válunk szerelmünk célpontjától - írja az MTI.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-06-06

Orvosi képalkotó eljárással mutatták meg amerikai kutatók, hogy az anorexiások agyában a szorongással összefüggő központ aktiválódik az ételektől, nem a jutalomközpont, mint általában.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-12-14

Az egéragy jóérzés- és jutalomközpontja azonnal aktiválódott az új anyagtól.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-02-25
Agyunk jutalomközpontjaira, amelyek minden, számunkra „jutalmat” jelentő inger (étel, pénz, zene stb.) hatására aktivizálódnak, erősebb hatást gyakorol az, ha egy szegény kap pénzt, mint ha egy gazdag személy. Ami igazán meglepő: a gazdag személy jutalomközpontjai is akkor aktívabbak, ha a szegény kap pénzt és nem ő maga.
#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-07-29
Egy ember génjei részben eldöntik, hogy mennyire hatnak rá a placebók – állapították meg az amerikai Semel Institute for Neuroscience and Human Behavior kutatói.
#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-06-08
A bájos gyermekarcok a női agyban ugyanazt a területet aktivizálják, mint a kábítószerek. Mindkét esetben az úgynevezett jutalomközpont kerül ingerületbe – közölte a münsteri Wilhelms Egyetem.
#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2008-07-12
A mosolygó baba látványa úgy hat anyjára, mint egy kábítószer. Egy texasi tanulmány szerint az anyák agyában több jutalomközpont is aktiválódik, ha saját gyermeküket látják. Ez a hatás pedig akkor a legerősebb, ha a kicsi mosolyog. Elsősorban azok a területek jutnak ezáltal több vérhez, amelyekben a dopamin nevű hírvivőanyag tevékenykedik - írják a kutatók a Pediatrics című szaklapban.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.