hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-12-11

A felnőtt magyar lakosság közel kétharmada túlsúlyos vagy elhízott, így 2018-ban hazánk a világ negyedik legelhízottabb országa.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-10-24

A PharmaOnline szerint a vérnyomásban, illetve a vércukor- és koleszterinszintben megnyilvánuló fluktuációk is emelik a kardiovaszkuláris morbiditás és -mortalitás kockázatát egészséges egyéneknél.

#3
Medical Tribune III. évf.4. szám
Medical Online
2005-03-01
 Az elhízást a WHO betegséggé nyilvánította. Nem véletlen, hiszen a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a szív- és keringési problémák kialakulásának hátterében gyakran áll súlytöbblet, ami egyben azt is jelenti, hogy ha a betegnek sikerül lefogynia, ezek a kísérő tünetek megszűnnek. Sajnos az elhízás a gyermekeket is tömegesen érinti.  „Koplald magad kövérre!”  – jut eszembe kedvenc professzorom mondása, valahányszor „Hogyan szabaduljunk meg egy hét alatt 3 kilótól” vagy „Egy hétvége alatt 2 kiló mínusz” és hasonló címekkel olvasok, illetve hallok egymásnak adott receptekről és összeállított étrendekről. Hazánk lakossága – elsősorban a nők – szinte állandóan súlyfelesleggel küzd. Folyamatosan elárasztanak bennünket többé-kevésbé megszorító diétákkal, ám arról soha nem olvastam, hogy mi van ezek után. Mi van azután, amikor testünk igényeinek ellentmondva, természetellenes módon, szinte sokkoljuk a szervezetünket a fogyás érdekében. Képesek vagyunk vagyunk bármire, noha általában már sokadszor éljük meg a jojó-effektus elkeserítő jelenségét, de mivel mégis csak abban látjuk a súlycsökkentés lehetőségét, hogy a táplálékbevitelt szorítjuk meg, ezért mindig újra nekikezdünk a hasonló típusú, bár lehet, hogy némileg eltérő diétáknak.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.