hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 48
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-03-30

A Columbia Egyetem Zuckerman Intézetének kutatói a Science folyóiratban számoltak be a felfedezésről, amely közelebb vihet minket a memória működésének megértéséhez.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-09-30

A gyermekneurológia területén az epilepsziás megbetegedések és azok differenciáldiagnosztikai problémája a leggyakoribb kihívás. A gyermekkori epilepszia gyakorisága 1%, a fiatalon induló rohamok hátterében gyakran perinatalis sérülés vagy agyi fejlődési rendellenesség áll.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-04-19

Az empátia fejleszthető képességünk, s érdemes is vele foglalkozni, hiszen általa sokkal jobban megérthetjük társainkat, írja a HPWR.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-02-11

Egy nemzetközi kutatócsoport az Alzheimer-kór során bekövetkező memóriavesztést és a kognitív funkciók csökkenését egy szintetikus kismolekulás szerrel, az ISRIB-bel kísérelte meg helyreállítani állati modellszervezetekben.

#5
Medical Online >> Rovatok >> Demencia
2021-01-26

A nemzetközi adatok szerint a 65 év feletti emberek 10%-ánál jelentkezik szellemi hanyatlás. A családorvosi gyakorlatban a legfontosabb, hogy a feledékenységről, az ismeretanyag csökkenéséről beszámoló idős páciens vagy hozzátartozó esetén felmerüljön a demencia gyanúja.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-01-04

Az eljárással jelentősen növelhető a vér-agy gáton keresztüli gyógyszertranszport során alkalmazott fókuszált ultrahangos technológia hatásossága.

#7
Medical Online >> Rovatok >> neurológia >> epilepszia
2020-12-01

Világszerte 50 millió embert érint az epilepszia betegség. A fokális rohamok legsúlyosabb formája a fokális roham másodlagos generalizációval, amely az ILAE új nómenklatúrájában fokálisan induló bilaterális tónusos-klónusos roham néven szerepel.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-07-02

A Tourette-szindrómás gyerekek asszociációs tanulási képességeinek romlásáról publikált tanulmányt az SZTE ÁOK Élettani Intézetének kutatócsoportja.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-06-25

A gyógyszeres terápia sikertelensége esetén, ha a beteg fokális epilepsziában szenved, el kell indítani az epilepszia sebészeti kivizsgálását.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-06-15

Izraeli kutatók alvás közben végzett célzott memória-reaktivációval képesek voltak stimulálni a hosszú távú memóriában tárolt információk beágyazódását.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A kunszentmártoni mentők megitatták a megjelent állatokat, amelyek később „elegánsan távoztak.”