hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2020-03-04

A hazai járványügyi szakemberek a Prágában koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált diáklányok után nyomoznak.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2011-05-30

Az Országos Epidemiológiai Központban (OEK) öt mintát vizsgáltak a németországi hasmenéses járványt okozó kólibaktériumra vonatkozóan, de ezek mind negatívak lettek. Az EHEC bélbaktériummal összefüggő németországi halálesetek száma a hétvégén tízre, a fertőzötteké pedig ezernél is többre emelkedett. Franciaországból három kórházban ápolt beteget jelentettek, de a fertőzés átterjedt Svédországba, Nagy-Britanniába és Hollandiába is, de Dániából és Ausztriából is jelentettek gyanús eseteket. Az ÁNTSZ ma újabb sajtótájékoztatót tart.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-01-08

A vidékfejlesztési miniszter fokozott ellenőrzést rendelt el a Németországban dioxinos takarmánnyal szennyezett, állati eredetű termékek esetleges magyarországi behozatalának megakadályozására.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-04-12
Glutént találtak a gluténmentesnek jelölt, Írországból származó lisztben, ezért azt az élelmiszerbiztonsági ellenőrök kivonták a forgalomból. Az ír Heron foods Bio gluténmentes lisztkeverékeinek importálásával és forgalmazásával foglalkozó HUNORGANIC Kft. szerint ugyanakkor a hatályos jogszabályok megsértésével történt a zárolás, termékük pedig továbbra is felhasználható a lisztérzékenyek diétájában.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.