hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 28
#1
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés >> Medical Tribune Június
2019-08-05

Bizonyított, hogy a kardiometabolikus betegségek kialakulásának folyamata már a gyermekkorban elkezdődik. Ennek előrehaladását a rizikótényezők, úgymint az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód és a dohányzás, valamint a rizikóállapotok, tehát az elhízás, az emelkedett vérnyomás, a diszlipidémia és a prediabétesz/diabétesz gyorsíthatják. 

#2
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés >> Medical Tribune Március
2019-05-16
#3
Medical Online >> Rovatok >> elhízás
2018-10-08

Egy 2017-ben végzett felmérés szerint az OECD 35 tagországában minden 5. felnőtt elhízott, és minden 6. gyerek túlsúlyos vagy elhízott.

#4
Medical Online >> Központi idegrendszer
2017-09-20

Epilepsziás betegekben a mozgásszegény életmód, valamint antiepileptikumok egyaránt hozzájárulhatnak az elhízáshoz és a metabolikus szindróma kialakulásához.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-04-26

A magas koleszterinszintet csökkentő sztatinnal kombinált niacin és fibrát korábbi engedélyét vonták vissza – írja az otszonline.hu.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-08-17

Nagyon is számít, hogy milyen nemű valaki: alapvető különbségek vannak az agy molekuláris szintű működésében aszerint, hogy férfi vagy nő az illető, írja aThe Journal of Neuroscienceegy tanulmánya.

#7
Medical Online >> Rovatok >> kardiológia
2014-08-19

Az ACCORD vizsgálat eredményei szerint a magas kardiovaszkuláris rizikóval rendelkező 2-es típusú cukorbetegekben az intenzív vércukorkontoll fokozta a mortalitást.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-06-11

A Lilly Urológiai Akadémián mindig nagy figyelem kíséri az új terápiás lehetőségeket: idén gyógyszerük felhasználhatósága a BPH indikációjával bővült. 

#9
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2013-06-10

Fontos, hogy ismerjük a terápiahűséget rontó, a gyógyszer elhagyásához vezető okokat. Egy amerikai vizsgálat szerzői a warfarinra és 9 további gyógyszerre gyűjtöttek adatokat.

#10
Komorbiditások COPD-ben, kezelési szempontok 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2013-01-23

A COPD mellett több betegség is fennállhat: leggyakrabban hipertónia, iszkémiás szívbetegség, szívelégtelenség és tüdőrák társulásával kell számolni. Ezekre a dohányzás önmagában is nagyobb esélyt teremt, de COPD esetén a tüdőrák és a koronária-betegség rizikója tovább emelkedik. Fontos, hogy a háziorvosi gyakorlatban a szív-érrendszeri betegségekhez hasonló hangsúlyt kapjanak a dohányzással szorosan összefüggő tüdőbetegségek, a COPD és a tüdőrák.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.