hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-12-28

A Nemzeti Népegészségügyi Központhoz tartozó Nemzeti Biztonsági Laboratóriumot a hirado.hu-nak Kis Zoltán laboratóriumvezető mutatta be.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-11-24

Hosszú cikkben bizonygatja a Magyar Idők, hogy Magyarország felkészült a biológiai támadásra. Arra reagálnak, hogy egy ilyen jellegű terrorakció lehetősége is felmerült a franciaországi események kapcsán.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-11-04

Az egészségügyi kormányzat évről évre egyre hatalmasabb adatkoncentrációt valósít meg az alapvető jogok figyelmen kívül hagyásával – írja a tisztességesadatkezelés.hu.

#4
Medical Online >> Mi újság?
2011-06-14

Körülbelül fél-egymillió forintos befektetéssel már egy nem túl kifinomult, de használható eszközt elő lehet állítani biológiai fegyver gyanánt - mondta Faludi Gábor a Magyar Nemzetnek.

#5
Medical Tribune III. évf.2. szám
Medical Online
2005-02-01
 Az Egyesült Államok ellen tervezett terrorakciók megakadályozása, Amerika terrorizmussal szembeni kiszolgáltatottságának csökkentése, az esetlegesen mégis bekövetkező támadások okozta károk minimalizálása, valamint a hatékony helyreállítás a feladata a World Trade Center elleni terrortámadás után 2002 novemberében létrehozott amerikai Belbiztonsági Minisztériumnak. A tárca tevékenységi körébe tartozik ennek megfelelően a kémelhárítás, a határforgalom ellenőrzése és a közlekedésbiztonság, a hazai terrorizmuselhárítás, a legfontosabb infrastruktúra és a kulcsfontosságú vagyon védelme, a vegyi, biológiai vagy nukleáris terrorakciók elleni védekezés, valamint a felkészülés váratlan támadásokra (rendőrök, tűzoltók és az egészségügyi személyzet felkészítése). A Belbiztonsági Minisztérium égisze alá tartozik ma a Partőrség, a Szövetségi Katasztrófa-elhárító Ügynökség, a Titkosszolgálat, a Közlekedésbiztonsági Igazgatóság és számos tevékenységi kör, amelyeket korábban a Bevándorlási Hivatal és a Vámőrség látott el. 2004- ben a minisztérium költségvetése kb. 37 milliárd dollár volt, 2005-re 40 milliárdot irányoztak elő.
#6
Medical Tribune III. évf.2. szám
Medical Online
2005-02-01
 Bár a biológiai hadviselés a középkor óta létezik, a nemzetközi terrorizmus erősödésével minden korábbinál jogosabb a biofegyverekkel szembeni félelem. Az infektológia, az aeroszoltechnika, az epidemiológia, a biotechnológia és a ballisztikus rakéta-technika fejlődése nyomán valódi fenyegetéssé vált a biológiai fegyver. Svéd László orvos-vezérőrnagy a Medical Tribunenek elmondta: az elmúlt húsz évben végrehajtott terrorakciókban leggyakrabban – 95 alkalommal – biológiai fegyvereket alkalmaztak. „Népszerűségüknek” több oka van. A tömegpusztító fegyverek közül a legkönnyebben előállíthatók, gyorsan és főleg alattomosan célba juttathatók, és használatukkal hosszú ideig tartó káosz idézhető elő.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.