hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 202
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-09-30

Idén 20. alkalommal adták át kivételes tehetségű hazai kutatónőknek a L’Oréal - UNESCO A Nőkért és a Tudományért elismerést.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-09-23

Az antibiotikum-használatot tekinti át dr. Szeszák Ferenc a háziorvosi praxisban, tekintettel a szakmai protokollokra, országos és európai irányelvekre.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-08-12

A GyártásTrend szerint olyan új rézbevonatot terveztek, amely a jelenlegi vegyszereknél gyorsabban képes elpusztítani a baktériumokat, és hamarosan elérhetővé válhat a kórházak számára.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-08-01

Kutatók egy olyan kétlépcsős módszert fejlesztettek ki, amellyel pár órán belül meg lehet mondani, milyen antibiotikum használata lehet a legcélravezetőbb egy fertőzés kezelésére.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-04-26

Nagy valószínűséggel már nem Kásler Miklós lesz az, aki megoldja a hazai betegellátást évek óta nyomasztó kórházi fertőzések problémakörét, ám az ágazat vélhetően új vezetésének legalább az őszinte szembenézést fel kellene vállalnia.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-02-11

Néhány éven belül alapjaiban átírhatja az antibiotikum-rezisztens baktériumok diagnosztikáját egy innovatív gyorsteszt..

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-12-02

Peter C. Doherty Nobel-díjas ausztrál immunológus és állatorvos előadását is meghallgathatják a Nemzeti Tudós Akadémia hallgatói.

#8
Medical Online >> Gyomorcsavcsökkentés
2021-11-23

A savfüggő betegségek – mint amilyen a gasztroduodenális fekélybetegség is – kezelésében az elmúlt két évtizedben szinte egyeduralkodóvá váltak a protonpumpagátló szerek. A fent említett betegség egyik legfontosabb kóroki tényezője a Helicobacter pylori nevű baktérium, így a fekélybetegség gyógyítása és szövődményeinek megelőzése szempontjából a legfontosabb teendő a Helicobacter eradikációja, melynek két legfontosabb pillére az adekvát savszekréció-gátlás, illetve a baktérium ellen hatékony antibiotikumok adása. Jelen tanulmányban a savszekréció-gátlás jelentőségét tekintjük át, elemezve az alkalmazott gyógyszercsoport hatásosságát és biztonságosságát.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-11-09

A Saccharomyces boulardiit tartalmazó probiotikus készítmény a hasmenés kiegészítő kezelésének és megelőzésének hatásos módszere.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-10-25

Különböző gombafertőzések hátterét vizsgáló és új kezelési stratégiák alapjait megteremtő kutatási program zárult le a Szegedi Tudományegyetemen.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Súlyos betegség vagy meddőség is lehet a következménye a hereproblémák elhanyagolásának.