hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-08-13

Új vagy magasabb pozícióra pályázna az egészségügyi szektorban? Bővíteni szeretné szakmai tudását az egészségügyi szolgáltatói piac gazdasági ismereteivel?

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-03-03

A hormon-receptor pozitív, HER2 negatív előrehaladott emlődaganatok kezelésében a CDK4/6 gátló terápia áttörést jelentett. Széleskörű alkalmazásukkal párhuzamosan egyre több kérdésre kapunk választ, melyek a készítmények további precíziós és individuális alkalmazását teszik lehetővé.

#3
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2020-07-24

A mozgásszervi betegségek fájdalommal járnak, jelentősen rontják az életminőséget. A reumatológiai kórképek közül leginkább a degeneratív betegségek (osteoarthrosis, spondylosis, discopathia) valamint a gyulladásos kórképek (rheumatoid arthritis, spondylarthropathiák, köszvény) igényelnek hatékony fájdalomcsillapítást (1).

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-10-26

Amerikai kutatók eredményei szerint a májban képződő béta-hidroxivajsav képes csökkenteni a vérnyomást a nátriumbevitel csökkentése vagy testmozgás nélkül is, közölte a PharmaOnline.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-12-13

A Lactobacillus murinus-ban gazdag bélflóra képes a fokozott sófogyasztás okozta hipertónia kivédésére – írja a PharmaOnline.

#6
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2017-06-20

Ez a célja egy újfajta eszköznek, ami robotkar mozgatásában segítene végtagbénult embereknek, közli az OTSZ Online.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-09-29

A magas vérnyomás kifejlődésének a kövérség és a sok konyhasó egyaránt jelentős kockázati tényezője, együttes hatásuk azonban rosszabb, mint a kettő matematikai összege volna - állapították meg japán kutatók, akik az Amerikai Élettani Társaság konferencián ismertett tanulmányukban megjegyzik: ezért egy különleges fehérje a felelős.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-03-18
Ha az Egyesült Államokban csak egy kicsit sikerülne az ételek sózását visszafogni, a szívbetegségek vagy az agyi katasztrófák okozta halálozás jelentősen csökkenne, kiváltképpen az afroamerikaiak körében, akik között különösen gyakori a magas vérnyomás és a sóérzékenység. Az erről szóló előadás az Amerikai Szív Társaság konferenciáján hangzott el Floridában.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több kutatás igazolta, hogy a magasabb férfiak rövidebb életre számíthatnak, mint alacsonyabb társaik, mégsem ez a legfontosabb tényező a várható élettartamnál.