hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-02-02

Január végéig kilencen haltak meg influenzával összefüggő betegség következtében. Az ÁNTSZ cáfolja, kifogyott az oltóanyag-készlet, de elismeri, hogy a 6-36 hónaposoknak adható vakcina hiánycikk. Járványt hirdetett Zala és Somogy megye; újabb korlátozásokat jelentett be: Győr, Sopron és Kaposvár. 

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-02-02

Az ÁNTSZ szerint az ingyenes oltóanyagokból nincs hiány, ha egy-egy háziorvosnál mégis elfogyott. Ami valóban hiánycikk, az a gyerekeknek adható vakcina.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-02-02

Az influenza elleni egyetlen támogatott, háromkomponensű oltóanyag jelenleg nem kapható a patikákban, de hatféle háromkomponensű szezonális oltóanyag is vásárolható vényre a gyógyszertárakban, ezerötszáz-kétezer forintos áron.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2010-10-21

Október 21-től bárki kérheti, és ingyen megkaphatja háziorvosától a H1N1 elleni Fluval P vakcinát, tudta meg a MedicalOnline. A szükséges oltóanyagot az ÁNTSZ-től rendelhetik meg az orvosok.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2010-10-13

A szaktárca teljesítményelv alapján gondolja kifizethetőnek a nem kötelező védőoltások beadását. A most formálódó elképzelések szerint azt veszik majd alapul, hogy mennyi embert oltottak be a háziorvosok a különösen veszélyeztetett csoportokból.

#6
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2010-01-06
A British Medical Journal (BMJ); a Lancet; a Journal of the American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) aktuális számainak tartalmából ajánljuk.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több kutatás igazolta, hogy a magasabb férfiak rövidebb életre számíthatnak, mint alacsonyabb társaik, mégsem ez a legfontosabb tényező a várható élettartamnál.