hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> Tumorgenomika
2021-03-01

A célzott terápiákra alkalmas molekuláris eltérések száma jelentősen megnőtt az elmúlt évtizedben, ami jelentős túlélési előnnyel jár számos daganat típusban. Ennek következtében a molekuláris patológia szerepe, a prediktív markerek vizsgálata, alapvető fontosságúvá vált a daganatok kezelésében. A célzott terápiák prediktív markerei lehetnek különböző fehérjék expressziói (androgén receptor, PD-L1), génmutációk, génamplifikációk és génfúziók. Jelen írásunkban a génfúziók diagnosztikáját és annak nehézségeit foglaljuk össze.

#2
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2020-10-09

A 4iG Nyrt. és a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontja világújdonságnak számító bioinformatikai elemző programcsomagon dolgozik.

#3
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2020-06-12

A személyre szabott DNS-térképek elemzésében és kiértékelésében segít a világpiacon egyedülálló bioinformatikai programcsomag.

#4
Medical Online >> Medical Tribune Január
2019-04-04
#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-03-14

Az újgenerációs szekvenálás után itt az újgenerációs fenotipizálás, írja az OTSZ Online.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-08-23

Évtizedekig szinte vakon kezeltük a daganatokat: csak a tüneteket láttuk, az okokat nem – mondta dr. Peták István kutatóorvos az Origonak.

#7
Medical Online >> Rovatok >> onkopulmonológia
2015-02-24

Hazánkban a leggyakoribb rosszindulatú daganat a tüdőrák, amivel világelsők vagyunk, mégsem fordítunk elég figyelmet a klasszikus és molekuláris diagnosztika fejlesztésére, aminek következménye a terápiás sikerességen mérhető.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-01-30

A gyomorrák kialakulásának négy mechanizmusát azonosították, s e kutatás eredményeit a Genome Biology című folyóiratban ismertették.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-10-20
A Current Biology szaklapban nemrég megjelent tanulmány az elmúlt 70 év mutációinak arányát próbálta a lehető legjobban megbecsülni, a genetikai szekvenálás legújabb vívmányainak köszönhetően ugyanis végre megbízható képet alkothattak a tudósok a változásokról. Felfedezéseik új kezeléseket eredményezhetnek és betekintést nyújtanak evolúciónk legfrissebb szakaszaiba.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.