hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 22
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-10-17

Az orvosok nyolcvanhat, a betegnek kilencven százaléka nem tud arról, hogy lehetőség van élő végrendelet tételére – írja a Híradó.hu.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-02-01

Átfogó vizsgálatot folytat az ombudsman az életvégi döntésekkel kapcsolatban: alapjogi szempontból elemzi az életmentő-életfenntartó kezelések visszautasításának hazai, rég óta nem működő gyakorlatát, s javaslatokat tesz majd a jogszabályok megváltoztatására.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-12-21

Ma már mindenki számára nyilvánvaló, hogy – 21 évvel a hazai egészségügyi törvény megszületését követően – minden jó szándék ellenére sem működnek a gyakorlatban azok a jogintézmények, lehetőségek, amelyek a betegek és családjaik életvégi döntéseit volnának hivatottak elrendezni.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-08-23

Csúcspillanatokról, drámákról, boldogságról és halálról beszélgetett Prodán Zsolt szívsebésszel, a GOKI főorvosával a Magyar Narancs.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-06-08

Kegyes hazugságok helyett empátia és őszinteség, húgyszagú krónikus osztályok helyett otthoni ápolás, a kifogásként emlegetett biztonság helyett méltóság. Az Index interjúja Hegedűs Katalinnal, a hospice-mozgalom egyik vezetőjével.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-06-18

Az élő végrendelet lehetővé teszi, hogy a belátási képességgel már nem rendelkező betegek akarata is maradéktalanul érvényesülhessen ellátásuk során – emlékeztet a Napi Gazdaság.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-03-03

A humán táca személyes egészségügyi életutat követő számítógépes rendszerének terveihez kapcsolódva mutatja be a már működő svájci szolgáltatást a Tisztességesadatkezelés.hu.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-02-06

Életének 81. évében, hosszan tartó betegség után elhunyt Blasszauer Béla bioetikus, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Magatartástudományi és Családorvostani Intézetének tudományos főmunkatársa.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-02-19

Egy esetleges jogszabálymódosítás kapcsán ír az eLitMed az életvégi döntések mai szabályozásáról és az intenzív osztályokon tapasztalható gyakorlatról.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-10-20

Bőrgyógyász, aki régészeti és antropológiai kutatásokat végez, könyveket ír, tudományos közleményeket publikál, előadásokat tart, lektorál és verset fordít. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.