hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Veszélyes egészségügyi tanácsok

Veszélyesek lehetnek a közösségi média oldalain fellelhető egészségügyi tanácsok – írja a Daily Mail nyomán a Híradó portálja.

Egy friss felmérés szerint az amerikaiak közel fele a közösségi média népszerű szereplőinek tanácsait fogadja meg, ha az egészségről, fitneszről vagy táplálkozásról van szó. Az orvosok ezeknek a veszélyeire figyelmeztetnek. Amerikában átlagosan két és fél órát töltenek el emberek a közösségi média böngészésével naponta, amely nem csak kikapcsolódást nyújt, hanem úgy tűnik, az egészséget is komolyan befolyásolja – írja a Daily Mail nyomán a Híradó portálja.

A közvélemény-kutatás eredménye  alapján a legtöbben a természetes gyógymódokkal kísérleteznek, új mozgásformákat vagy új diétákat próbálnak ki az interneten ajánlottak alapján. Ezek a tippek általában azonnali és olcsóbb megoldásokkal kecsegtetnek, azonban a szakértők felhívják a figyelmet, hogy érdemes odafigyelni, mert rengeteg rossz tanács kering a világhálón.

A felmérésből az is kiderült, hogy az amerikaiak egyharmada tölt már több időt online kommunikációval, mint személyes találkozással barátaival, ismerőseivel, ami szintén a közösségi média átütő erejét mutatja. Kellő odafigyeléssel azonban ezek a tanácsok inspirálók is lehetnek: a válaszadók 72 százalékának például segítsétek nyújtottak a cukros ételek fogyasztásának csökkentésében.

 

(forrás: Híradó Online)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!