hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Lehet jelentkezni a Design Terminal őszi Mentorprogramjába

Startup vállalkozások az orvostechnológia jövőjéért

Ősszel folytatódik a Design Terminal programja, amelyben innovatív vállalkozások fejleszthetik terméküket, szolgáltatásukat.

A programban szerteágazó szakterületekről vettek részt startupok az elmúlt években és induló orvosi, egészségügyi vállalkozások is sikerrel vettek lendületet a három hónapos fejlesztés eredményeképpen. A következő szemeszterre augusztus 4-ig pályázhatnak a startup csapatok. A pályázati információk a Design Terminal honlapján érhetők el: jelentkezés a Mentorprogramra.

A július 4-én zárult tavaszi szemeszter 10 csapata közül kettő is orvostechnológiai megoldást fejleszt. A magyar E-Med4All Europe Kft félmillió eurós befektetést kapott egy holland befektetői csoporttól. A vállalkozás PregnaScan alkalmazása várandós anyák szív- és érrendszeri állapotát vizsgáló megoldás, mely az eredményeket a kezelőorvos felhőtárhelyébe küldi, így csökkentve a koraszülés vagy egyéb komplikációk kockázatait. Az alkalmazás második helyezést ért a Vodafone Digitális Díj pályázatán Digitális Család kategóriában, melyre a Magyar Védőnők Egyesületével közösen pályázott a startup. Céljuk, hogy megfelelő támogatással el tudják juttatni a PregnaScan-t olyan régióiba is az országnak, ahol a lakosság számára nem elérhető a megoldás, az induló projektben kezdetben 500 kismama vesz majd részt. A versenyre való felkészítésben a Design Terminal mentorai is segítették a csapatot. A csapat a Design Terminal programjában tovább fejlesztette az egészségügyi biztosítóknak szánt SCN4ALL szív- és érrendszeri telediagnosztikai szűrési rendszert is, melyet az Egyesült Államok piacára terveznek bevezetni 2020 elején.

Szintén a tavaszi programban vett részt a magyar ME3D. A csapat „Your Anastomosis” elnevezésű fejlesztése az orvosképzésben a sebészeti műtéti technika gyakorlati oktatása során alkalmazható megoldás. Az elmúlt évek mentoráltjai között szerepelt a GyermekSOS orvosi ügyeletkereső, valamint  a látássérülteknek olvasó segédeszközt tervező GlovEye.

A Design Terminal innovációs ügynökség augusztus 4-ig várja a leginnovatívabb hazai és nemzetközi startupok jelentkezését Mentorprogramjának őszi szemeszterére, amelyre július 4-én nyílt meg a jelentkezés az innovációs ügynökség honlapján. A program erőssége a hazai és nemzetközi szakemberekből álló mentorcsapat, akik közreműködésével üzleti modelljüket, terméküket és szolgáltatásukat is fejlesztik az induló vállalkozások. A mentorálás során igazi közösség alakul ki, számos workshoppal, négyszemközti mentorálással, közösségépítő programokkal. A csapatoknak közösségi iroda biztosított, ösztöndíjat kaphatnak, kapcsolatot építhetnek hazai és külföldi befektetőkkel, valamint nagyvállalatokkal is. A startup alapító női vállalkozók, kismamák és kisgyermekes anyukák plusz ösztöndíjban részesülnek.

(forrás: Design Terminál)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!