hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Új távlatokat nyit a digitális betegfelügyelet és remote monitoring terén

Mesterséges intelligencián alapuló távdiagnosztikai megoldás

A Vodafone Magyarország okostelefonokkal és SIM-kártyákkal támogatja az Innomed Medical Zrt.-t., hogy elősegítse telemetriás EKG-rendszerük széles körű terjedését. Az Innomed digitális megoldása révén a páciensek kezelőorvosai távolról, okoseszközeik segítségével tudják ellátni a betegfelügyeletet, csökkentve ezáltal a szívbeteg, illetve szívműtéten átesett betegek kórházi ellátási idejét.

A Vodafone Magyarország az elmúlt években számos alkalommal segítette digitális megoldásaival az egészségügy fejlődését, illetve támogatott innovatív, az egészségügy digitalizációját célzó megoldásokat. Ennek keretében hosszú ideje működik együtt az Innomed Medical Zrt.-vel. Korábban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal közösen az első, 5G hálózaton keresztül továbbított nagyfelbontású röntgenfelvételhez nyújtott szakmai és technológiai segítséget 2020 novemberében az Innomednek. A Vodafone és az Innomed több éves partnersége most egy újabb állomáshoz érkezett: a Vodafone eszközadományának köszönhetően az Innomed távdiagnosztikai megoldásának széles körű lakossági, és egészségügyi alkalmazása indulhat el.

Ez a távdiagnosztika területén újdonságnak számító megoldás egy telemetriás EKG rendszer, amely szívbeteg, illetve szívműtéten átesett betegek digitális betegfelügyeletére jelent megoldást. Egy páciensekre rögzíthető, 7 gramm súlyú, mesterséges intelligencián alapuló eszköz folyamatosan monitorozza és diagnosztizálja a viselőjét, akiről klinikai minőségű, sok csatornás EKG-t rögzít és továbbít a kezelőorvosok számítógépére. A rendszer egy klasszikus őrzőközponthoz hasonlóan folyamatosan megjeleníti a beérkező adatokat és riasztásokat, továbbá pontosan megadja a páciens helyzetét egy térképen. A kezelőorvosok ennek köszönhetően távolról képesek ellátni a betegfelügyeletet, jelentősen lerövidítve ezáltal a betegek kórházi ellátásának idejét.

Az Innomed megoldásának széles körű lakossági és egészségügyi használatát és az adattovábbítás zavartalanságát a Vodafone Magyarország okostelefonokkal és SIM-kártyákkal támogatja.

 

 

(forrás: ACG, Vodafone)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!