hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Lelet a felhőben

Magyarország vezető magánegészségügyi szolgáltatója, az Affidea Magyarország Affidea Páciensportál néven elindította ügyfélportálját, melyen keresztül elérhetővé teszi a képalkotó vizsgálatok leleteit.

A szigorú uniós GDPR-szabályozás rendelkezéseit is maradéktalanul teljesítő Affidea Páciensportál elindításával az Affidea jelentős előrelépést tett a leletátadás folyamatának egyszerűsítésében. Ezzel az Affidea elsőként teljes értékű felhőmegoldással váltja ki a képalkotó vizsgálatok anyagának adathordozón történő átadását. A páciensek biztonságos felületen tekinthetik meg, tárolhatják, illetve oszthatják meg képalkotó diagnosztikai vizsgálataik eredményét. A több hónapos fejlesztéssel bevezetett modern, felhőalapú megoldásnak köszönhetően a vizsgálat után – a gyorsabb diagnózis érdekében – a beutaló orvosok is hozzáférhetnek az MR-, CT- röntgen- és mammográfiás vizsgálatok megosztott képanyagához.

Magyarország vezető magánegészségügyi szolgáltatójaként feladatunknak és felelősségünknek is érezzük, hogy az iparág digitalizációját elősegítsük. A mesterséges intelligenciára épülő diagnosztikai megoldások bevezetése mellett, idén ennek a leglátványosabb és leginkább ügyfélbarát eleme a páciensportálunk elindítása. Nem pusztán kényelmi szolgáltatásról van szó, hanem új, hatékony eszközről pácienseink kezében, amellyel egészségüket, terápiájukat és gyógyulásukat még jobban nyomon követhetik – fogalmazott Leitner György, az Affidea Magyarország vezérigazgatója. Hozzátette: az új páciensportál nemcsak hatékonyabbá és zöldebbé teszi az Affidea működését, de lehetővé teszi a diagnózisok elkészítéséhez szükséges idő lerövidítését, és javítja pácienseik ügyfélélményét is. Többé nem fordulhat elő, hogy egy hibás vagy nem-kompatibilis CD vagy USB miatt egy vizsgálat adatait az ügyfél elveszti, illetve az adatok tárolásához nem szükséges egy adathordozót évekig megőrizni. Az Affidea Páciensportál a rendszerezésben is segít, hiszen alkalmazásával a páciensek egy felületen férhetnek hozzá kórtörténetük időrendbe állított részleteihez.

Az Affidea Páciensportál előnyei:

 Az ügyfélportálon keresztül a páciensek egy felhasználóbarát felületen keresztül érhetik el vizsgálati eredményeiket, leleteiket, illetve a képalkotó diagnosztikai vizsgálataik teljes képanyagát.

●   A platform kialakításának köszönhetően ezek az adatok nemcsak állandóan rendelkezésre állnak, de biztonságosan megoszthatók és átadhatók (pl.: beküldő orvosnak, kezelő intézménynek, terapeutának).

●  Miután az ügyfél megosztotta a vizsgálati adatait a beküldő orvossal, ők a vizsgálatot követően hozzáférnek pácienseik képalkotó diagnosztikai anyagaihoz. A portál rendelkezésre állása folyamatos.

●   A széles körben használt Picture Archiving & Communication System (PACS) rendszernek köszönhetően nemcsak a fájlok tárolása, de elektronikus átadásuk is egyszerű és biztonságos.

●   Az Affidea Páciensportál bevezetésével minimálisra csökkenthető a ritka, de rendkívül bosszantó adathordozó hibából származó adatvesztés.

(forrás: PR-ego)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!