2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Véradás kijárási korlátozás idején

Véradás céljából a kijárási korlátozás alatt is lehetséges a lakhelyelhagyás, közölte az Országos Vérellátó Szolgálat.

A kormány 2020. március 28-tól kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére. Lakóhelyünket két héten keresztül csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el. A véradás, plazmaadás szintén azon alapos okok közé tartozik, amelyek esetében elhagyható a lakhely, a legközelebbi véradási, illetve plazmaadási helyszín felkereshető.

Az Országos Vérellátó Szolgálat mindent megtesz annak érdekében, hogy a véradóeseményeken biztonságos környezetet biztosítson mind a véradók, mind a dolgozók számára. Ezért szigorúbb véradási feltételeket határoztunk meg, amelyekről a http://www.ovsz.hu/ovsz/veradoknak-szolo-tajekoztatas oldalon olvashatnak.

A véradás helyszínére történő belépés előtt biztosítjuk és elvárjuk a kézfertőtlenítést. A véradási helyszínen korlátozzuk a helyiségben tartózkodó véradók számát. A kérdőívek kitöltésére, várakozásra, véradásra szolgáló területet mindig úgy alakítjuk ki, hogy biztosított legyen az egyes véradók között a 1,5 m-es távolság. Azokat a munkatársainkat, akik valamilyen szempontból kockázatot jelentenek, távol tartjuk a véradóeseményektől, írja az OVSZ.

Ezek a biztonsági intézkedések érvényesek a plazmagyűjtő állomásokon is.

 

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés