hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Újabb szállítmány érkezett a Pfizer-BioNTech-vakcinából (Bővítve: Itt a Modernáé is!)

Újabb Pfizer-BioNTech-vakcinaszállítmány érkezett a Dél-pesti Centrumkórházba kedd délelőtt, hangzott el az M1 aktuális csatornán. Megérkezett az első Moderna-vakcinaszállítmány is.

A vakcinából több budapesti kórházba is szállítottak.

Kedden a Moderna-vakcinából is megérkezik Magyarországra az első szállítmány.

A Semmelweis Egyetem Gyógyszerészeti Intézetébe ezer ampulla érkezett.  Az oltóanyagot ott tárolják, és onnan szállítják majd az oltóhelyekre.

A Moderna-szállítmányt első lépésben egy gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat telephelyére vitték. A tájékoztatás szerint a 7200 vakcina, amely 3600 ember oltására elegendő, nem sokkal 10 óra után érkezett a budapesti telephelyre.

Feller Antal, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója a közmédiának később azt nyilatkozta: amikor kiderült, hogy a Pfizer-BioNTech-vakcinát -70 Celsius-fokon kell tárolni, mélyhűtőparkot alakítottak ki, és ennek köszönhetően több millió vakcinát tudnak tárolni. A kedden megérkezett Moderna-vakcinát -15 és -25 Celsius-fok között kell tárolni, erre jelenleg kisebb mennyiségben van kapacitás, de ezt a következő hetekben bővítik, hogy az oltóanyagból nagyobb mennyiséget tárolhassanak.

Sebők Szilvia főgyógyszerész hűtőszekrénybe teszi az újonnan érkezett Pfizer-BioNTech-vakcinákat a Semmelweis Egyetem gyógyszertárában 2021. január 12-én. Ezen a napon újabb vakcinaszállítmányok érkeztek Magyarországra. A Pfizer-BioNTech-vakcinából a negyedik szállítmány, összesen 81 tálca oltóanyag érkezett, amely 47 385 ember oltását teszi lehetővé.  (MTI/Kovács Tamás)
Sebők Szilvia főgyógyszerész hűtőszekrénybe teszi az újonnan érkezett Pfizer-BioNTech-vakcinákat a Semmelweis Egyetem gyógyszertárában 2021. január 12-én. Ezen a napon újabb vakcinaszállítmányok érkeztek Magyarországra. A Pfizer-BioNTech-vakcinából a negyedik szállítmány, összesen 81 tálca oltóanyag érkezett, amely 47 385 ember oltását teszi lehetővé. (MTI/Kovács Tamás)

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés