2021. október. 17., vasárnap - Hedvig.
hirdetés
hirdetés

Új katéteres eljárás a kardiológiai intézetben

Sikerült, bevezettünk egy olyan új katéteres eljárást Magyarországon, amelyet világviszonylatban is csak egy-két centrumban végeznek, írja Facebook oldalán a kardiológiai intézet.

Az egész világon összesen 75 esetben történt ilyen beavatkozás, az elmúlt két napban Intézetünkben három beteg esett át ezen a típusú katéteres megoldáson. Gratulálunk Környei László főorvosnak és csapatának! – írja az intézet.

A veleszületett szívbetegségek egyik ritka csoportjának, az úgynevezett sinus venosus típusú pitvari septum defectusoknak az elmúlt évekig csak szívsebészeti megoldása létezett. Néhány éve azonban egy meglepőnek tűnő, forradalmi ötlet nyomán katéteres eljárást is kifejlesztettek. A londoni Evelyna Childrens Hospital-ból két kollégát hívtunk meg az eljárás magyarországi bevezetése céljából. A betegség klasszikus veleszületett szívbetegség, de a katéteres beavatkozás egyelőre csak a növekedés befejeztével, felnőttkorban lehetséges.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

 

(forrás: Facebook)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Sokaknak rossz tapasztalatuk van az egészségüggyel, de nem elég a kórházakon számon kérni a szabályok betartását. Rendszerszintű változásra van szükség az egészségügyben.

A körülményeken múlik, de nem feltétlenül sérti az egészségügyi dolgozók jogait az, ha csak védőoltással tarthatják meg az állásukat. Alapvető jogokat sért viszont a kormány, amikor az oltatlan dolgozókat teljesen megfosztja a végkielégítéstől.