2021. május. 14., péntek - Bonifác.
hirdetés
hirdetés

Motoros felvonulás a mellrák ellen

Szeptember 30-án, egy nappal a Mellrák elleni küzdelem Világnapja előtt motoros felvonulást szervez a Magyar Rákellenes Liga.

Október 1. a Mellrák elleni küzdelem Világnapja. Az azt megelőző napon, a Magyar Rákellenes Liga motoros felvonulással kívánja felhívni a figyelmet a betegségre, valamint a szűrővizsgálatok fontosságára.

Az emlőrák a nők leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedése, Magyarországon évente körülbelül 5-6000 új emlőrákos beteget fedeznek fel, és nagyjából 2000 nő hal bele e betegségbe. A daganattípus éppúgy előfordulhat férfiaknál is. Mivel korai felismerés mellett 80%-ban, késői stádiumban azonban már csak 15% eséllyel gyógyítható, fontos a rendszeres önvizsgálat és a mammográfiás emlőszűrés, ami ingyenesen elérhető minden magyar nő számára.

Az esemény időpontja: 2017. szeptember 30.(szombat) 13 óra
Helyszíne: Országos Onkológiai Intézet – 3. épület
1122 Budapest, Ráth György u. 7-9.

A motoros felvonulás útvonala: Országos Onkológiai Intézet – Ráth György utca – Roskovics utca – Csaba utca – Krisztina krt. – Attila út – Alagút út – Clark Ádám tér – Széchenyi Lánchíd – Eötvös tér – József Attila utca – Andrássy út – Dózsa György út – Hősök tere

(forrás: VM Sajtóiroda)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Változó, hogy egy adott életciklusban biológiailag mennyi testmozgásra van szükségünk ahhoz, hogy testileg és lelkileg is egészségesek maradhassunk. Az ausztrál egészségügyi minisztérium külön útmutatóban teszi közzé javaslatait az idősebb, 65 év feletti korosztály számára.

A május elsején hatályba lépő kormányrendeletben meghatározott szabályok nem az alapján osztják ketté a társadalmat, hogy van-e védettségük, hanem az alapján, hogy van-e védettségi igazolványuk.