hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Mágnesterápiás készüléket kapott a Heim Pál kórház

Professzionális mágnesterápiás készüléket kapott a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet ortopédiai osztálya.

Január 31-én Beck János és dr. Horváth Ilona adta át az új készüléket az Intézet ortopédiai osztályán dr. Marschalkó Péter osztályvezető főorvosnak, aki megköszönte a legújabb, harmadik generációs eszközt, mely a betegellátás színvonalának minőségi javulása szempontjából hiánypótló volt az osztályán. Beszédében méltatta az eddigi hosszú távú együttműködést is, hiszen a BEMER rendszereknek köszönhetően régóta olyan speciális gyógyulási folyamatokat tudnak támogatni, mint pl. a csípőt károsító Perthes betegség, a gerinc Sceuermann kórja, melyekre közösen jellemző a csontszerkezet időleges elhalása és újra formálódása. A regenerációhoz jobb feltételeket teremt a megjavuló mikrocirkuláció, a jobb vérellátás.

Fotó: Heim Pál gyermekkórház/Ruzsa István
Fotó: Heim Pál gyermekkórház/Ruzsa István

A BEMER Medicintechnika Kft. képviseletében Horváth Ilona igazgató kiemelte: ez a támogatás nem az első és nem is egyszeri, céljuk, hogy a gyermekkórház ortopédiai osztálya dinamikusan fejlődjön, a gyermekek minőségi és gyors ellátást kapjanak. Beszédében elmondta, Magyarországon több, mint 70 kórházban és szakrendelőben alkalmazzák készülékeiket. Ez a most átadott BEMER Professional eszköz a mikroerekre is hat, a végtaghosszabbító műtétek utáni gyorsabb gyógyulást és más gyermekortopédiai betegségek gyógyulásában segít. A gerinc, csípő és térd tájékon megjelenő tartós, bizonytalan eredetű panaszok komplex fizioterápiás kezelési algoritmusának is része a Bemer kezelés.

Fotó: Heim Pál gyermekkórház/Ruzsa István
Fotó: Heim Pál gyermekkórház/Ruzsa István

Dr. Fekete Ferenc orvosigazgató úgy fogalmazott, az Intézet büszke arra a magas szakmai színvonalú ellátásra, amelynek fenntartásához és fejlődéséhez a BEMER rendszerek kiegészítő terápiaként vesznek részt a gyermekek komplex kezelésében. Az új készülékkel még több gyermek ortopédiai ellátása és rehabilitációja biztosítható. Kiemelte, hogy a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet állandó országos traumatológiai és sebészeti ügyeletet biztosít, évente 37 ezer fekvőbeteget és fél millió járóbeteget lát el, melyből évente átlagosan 1250 gyermeket kezelnek az ortopédiai osztályon.

(forrás: Heim Pál Gyermekkórház)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés