2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Ismertetni kell az emberekkel, hogyan hatnak a védőoltások

Szlávik János szerint ismertetni kell az emberekkel, mi történik a szervezetükben a Covid-vakcina hatására, hogy minél többen beadassák.

Ahhoz, hogy minél többen beadassák majd maguknak a koronavírus elleni védőoltást, ismertetni kell az emberekkel, miként hatnak oltások, mi történik a szervezetükben a vakcina hatására – közölte a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa kedden a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Szlávik János azt mondta: az influenza elleni oltás minden évben hasznos lenne, de csak a lakosság 20-25 százalékát sikerül beoltani. Az új technológiával készült koronavírus elleni vakcinák még inkább elbizonytalanítják az embereket, ezért be kell bizonyítani, hogy biztonságosak.

Vélhetően sokan nem akarják majd beoltatni magukat a koronavírus elleni vakcinával – jelezte az infektológus, aki emiatt jó hírnek nevezte, hogy a kezdeti eredmények alapján bizonyos oltóanyagok több mint 90 százalékos hatékonyságúak. Ez esetben ugyanis elég a lakosság 50-60 százalékát beoltani ahhoz, hogy ne alakuljon ki nagyobb járvány Magyarországon.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés