hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Így támogatja a hazai radiológus képzést az Affidea

Az Affidea Magyarország egyedülálló módon saját finanszírozású rezidens-helyekkel támogatja a hazai radiológus szakképzést.

Az Affidea Magyarország már évek óta akkreditált képzőintézmény, azaz végzős orvosokat fogad gyakorlati képzésre radiológia és foglalkozás-egészségügyi szakirányon. Jelenleg 7-7 hallgató tölti itt gyakorlatát mindkét szakterületen. „Büszkék vagyunk arra az Affideánál, hogy sok-sok éve részt vehetünk a hazai radiológus szakképzésben. Tapasztaljuk, hogy a radiológus-rezidensek körében igen népszerű a vállalatunk, mivel nálunk nemzetközileg is elismert komoly szakemberektől tanulhatnak, technikailag igen magas színvonalú gépeken gyakorolhatnak, és sokuk számára a multinacionális környezet is vonzóbbnak számít, mint egy klasszikus állami egészségügyi létesítmény.”– fejtette ki dr. Kardos Lilla, az Affidea Magyarország vezető orvosigazgatója. – „Jelenleg sajnos radiológus-hiány van Magyarországon, ezért döntöttünk úgy, hogy a cég saját maga is támogatja az új generáció képzését. A legkiválóbb leendő diagnosztáknak lehetőséget biztosítunk saját finanszírozásban is a gyakorlati tapasztalat megszerzésére, még akkor is, ha éppen nincs nálunk szabad állami rezidensi hely. Ebben az esetben az Affidea állja a kiválasztott rezidens havi díjazását és képzési költségeit egyaránt, amely sokmillió forintos összeget tesz ki az öt év alatt.  Velük egyébként hosszabb távon szerződünk, azaz a gyakorlati évek letelte után is itt maradnak dolgozni az Affideánál radiológusként.”

A foglalkozás-orvostan szakirány első vagy úgynevezett második első szakvizsgaként – ez azt jelenti, hogy nem ráépített a képzés valamelyik korábbi szakvizsgára – működik a hazai egészségügyi képzésben, Első szakvizsgaként államilag finanszírozott vagy önköltséges, második esetben minden esetben önköltséges a képzés.  A képzés első szakvizsgaként öt évig, második képzésként végezve- az előző képzés tartalmától függően átlagosan 2-3 évig tart a képzés. Az Affidea Magyarország pár évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a radiológus szakképzés mellett a foglalkozás-egészségügyi rezidensi gyakorlatot is elindítja. Jelenleg a cégnél 7 orvos tölti gyakorlatát ezen a szakirányon, de a kapacitásaink lehetővé teszik több hallgató befogadását is.”– tette hozzá Kardos Lilla.  „A foglalkozás-egészségügyi területen az ország egész területén, a nagy iparágak mindegyikében jelen vagyunk, ezt azt jelenti, hogy a rezidensek képzésük, gyakorlataik legnagyobb részét az Affideánál tudják teljesíteni. Lehetőség van tanulmányi szerződés kötésére is.”

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés