2020. szeptember. 25., péntek - Eufrozina, Kende.
hirdetés
hirdetés

Gyorsítja a betegellátást az online kitölthető pretriázs kérdőív

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központba érkező betegek ellátását gyorsítja, ha az érintettek már otthon kinyomtatják és kitöltik az úgynevezett pretriázs kérdőívet, mert így a betegellátásra való előkészítés három fázisából már csak kettőn kell átesniük a pácienseknek.

hirdetés

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egységeiben visszaállt a járóbeteg ellátás, a pácienseket telefonon egyeztetett időpont alapján fogadják.

A rendelésre érkezéskor át kell esniük az úgynevezett pretriázson, vagyis azon az előszűrésen, amellyel a páciensek közül a koronavírus-gyanús eseteket szűrik ki. Ennek első lépése a telefonos előszűrés, a második a testhőmérséklet mérése, valamint a pretriázs kérdőív kitöltése.

– Ha a hozzánk érkező páciensek otthon kinyomtatják és kitöltik a pretriázs kérdőívet, és magukkal hozzák azt a rendelésre, azzal megkönnyítik az egészségügyi intézményekben zajló pretriázs feladatot. Ebben az esetben ugyanis már csak egy testhőmérséket mérés és a triázs személyzet aláírása kellene ahhoz, hogy a páciensek bejussanak a szakrendelésre, ezzel pedig lényegesen megkönnyítenék az egészségügyi személyzet munkáját – mondta dr. Pető Zoltán, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály vezetője.

A pretriázs kérdőív öt kérdést tartalmaz, a kérdések mind arra hivatottak, hogy kiszűrjék a koronavírus gyanús eseteket, és ezáltal megakadályozzák a továbbfertőzést. A kérdőívet a páciensnek alá kell írnia, és fel kell tüntetnie a kitöltés dátumát is.

A kérdőív erről a linkről tölthető le.

(forrás: Szegedi Tudományegyetem)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

A metasztatizáló kolorektális daganattal küzdő betegek trifluridin+tipiracil-kezelése jobb adherencia mutatókkal írható le, mint a regorafenib-kezelés.