2021. február. 28., vasárnap - Elemér.
hirdetés

Elvégezték a világ első dupla kar- és válltranszplantációját

Kettős kar- és válltranszplantációt végeztek egy 48 éves férfin, Felix Gretarssonon Lyonban, írja a Guardian nyomán a Telex.

Az izlandi férfi két évtizede szenvedett balesetet, melyben mindkét karját elvesztette. Gretarsson egy villanyvezetéken dolgozott, amikor egy 11 ezer voltos kábel megrázta. A férfi a földre esett, ezután több műtéten, köztük egy májtranszplantáción kellett átesnie.

Aram Gazarian, a kar- és vállátültetést vezető sebész azt mondta, hogyha Gretarssonnak „sikerül elérnie, hogy rendesen hajlítani tudja a könyökét, az sorsfordító pillanat lenne”. Gretarsson felesége szerint a műtét volt a férfi „legnagyobb álma”, közli a lap.

(forrás: Telex)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Pécs-Bécs újabb, fontos eredményt ért el a koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésében! Megkezdődtek a klinikai vizsgálatok!

Hazánkban jelenleg ötféle COVID-vakcinával zajlik a lakosság oltása, közülük 3 oltóanyagra (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca) összeurópai szinten az Európai Gyógyszerügynökség, kettőre (Gam-COVID-Vac [Sputnik V], Sinopharm) a magyar gyógyszerhatóság, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) adott forgalomba hozatali engedélyt.