2021. május. 14., péntek - Bonifác.
hirdetés
hirdetés

Álmában ébren van picit

Csipkerózsika szindrómától szenved egy 17 éves amerikai lány: eddigi rekordja kilenc heti alvás – írja az MTI.

Kapcsolódó cikkek

Az álomkóros betegséget tudományosabban Kleine-Levin szindrómának hívják. Nicole Delianen 8 éves korában mutatkoztak először tünetei, naponta 17-18 órán át aludt. Eddig leghosszabb "szundikálása" 64 napig tartott, átaludta a hálaadásnapi ünnepet és a karácsonyt egyaránt, csupán enni ébredt fel és egyéb dolgait elvégezni, utána már csuklott is vissza az ágyba.  Miután felébred, fogalma sincs arról, hogy előzőleg mennyi ideig aludt.

Szülei orvostól orvosig vitték, akik nemigen tudtak mit kezdeni a problémával. Egyikük azt mondta, hogy a gyerek csupán így próbálja felhívni magára a figyelmet. Ennek az álomkórnak - amelyet az epilepszia és a narkolepszia "ötvöződésének" is tartanak - nincs egyelőre ellenszere - írta a Metro című brit újság.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Változó, hogy egy adott életciklusban biológiailag mennyi testmozgásra van szükségünk ahhoz, hogy testileg és lelkileg is egészségesek maradhassunk. Az ausztrál egészségügyi minisztérium külön útmutatóban teszi közzé javaslatait az idősebb, 65 év feletti korosztály számára.

A május elsején hatályba lépő kormányrendeletben meghatározott szabályok nem az alapján osztják ketté a társadalmat, hogy van-e védettségük, hanem az alapján, hogy van-e védettségi igazolványuk.