hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Vizsgálja a versenyhatóság a Vargha-gyógymód hirdetéseit

Hétfőn tárgyalta a Gazdasági Versenyhivatal a Bajor Imrét is kezelő Vargha Gyógymód-Metodika ügyét, melyben a módszer gyógyhatásáról tett állításaikat vizsgálja a testület – tudósít az MNO.

Kapcsolódó cikkek

Még 2013 januárja és 2014 júliusa között voltak televíziókban hallhatók és láthatók, lapokban, szórólapokon és a cég honlapján olvashatók a vitatott állítások. A lap fel is idézi, hogy a cég honlapján korábban szereplő állítások szerint Vargha talpi és lábfeji idegleképeződések ingerlésén alapuló módszerével rossz- és jóindulatú tumorok, áttétes daganatok, nőgyógyászati, vese-, máj- és egyéb ciszták, miómák, agyi katasztrófák, szklerózis multiplex, inkontinencia, meddőség, bénulás és más visszafordíthatatlannak tartott egészségkárosodás egyaránt kezelhető. Mint írták „a gyógyulás, az orvosságfüggetlenség évekre garantálható”. Ezek az ígéretek mára eltűntek a szolgáltató honlapjáról.

Ugyan a cég azóta nem hirdet, ígérete szerint pedig ilyet a jövőben sem tesz, ez kevésnek bizonyult ahhoz, hogy a versenytanács az eljárást megszüntesse – olvasható az mno.hu-n.

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink