hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Valahol lesz börtönkórház

Miskolcon végül meghiúsult az úgynevezett „börtönkórház” megépítésének terve, a boon.hu szerint most Berettyóújfaluban próbálkoznak vele.

Dr. Csiba Gábor, a büntetés-végrehajtási (bv.) egészségügyi központ kialakításának és felügyeletének koordinálásáért felelős miniszteri biztos a boon.hu szerint azt mondta:

– Fontos hangsúlyozni: beteg embereket kezelnek majd a bentfekvő részleggel és szakrendelőkkel ellátott Fogvatartottak Egészségügyi Központban. Akik ide kerülnek, azokat a szabadságuktól és nem az egészséghez, gyógyuláshoz való joguktól fosztották meg. Az egészségügyi dolgozók nem tehetnek különbséget a gyógyulni vágyók között, számukra mindenféle jelző nélkül csak beteg létezik. A látogatás rendje rendkívül szigorú és biztonságos minden intézetben, így a bentfekvő egészségügyiben is – folytatta a miniszteri biztos. – Egy kezelthez havonta maximum két alkalommal és legfeljebb két látogató mehet, mégpedig személyre szóló meghívólevéllel, időpontjában igazodva a busz vagy vonat menetrendjéhez. A látogatás tehát semmilyen veszélyt nem hordoz magában. Attól a bűnelkövetőtől, aki bent van egy bv. intézetben, a polgárok már biztonságban vannak. Aki még nincs bent, attól kell félni.

– Berettyóújfaluban nem börtön, hanem egészségügyi központ épül. Ha megakadályozzák, akkor 220 munkahelyre, 4,5 milliárdos beruházásra, kórházuk 1 milliárdos fejlesztésére, helyi vállalkozók lehetőségeinek kiszélesítésére mondtak nemet – tájékoztatott dr. Csiba Gábor, aki elmondta azt is, hogy abszolút téves az az állítás, miszerint Miskolcon a Jobbik aláírásgyűjtési akciója hiúsította meg a bv. egészségügyi központ létesítését.

(forrás: Boon.hu)
hirdetés

Könyveink