hirdetés
2022. június. 29., szerda - Péter, Pál.
hirdetés

Új mentőautókat vásárol az Országos Mentőszolgálat

Újabb 160 mentőautót vásárolhat az Országos Mentőszolgálat, közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

Ezzel a 2010 óta beszerzett mentőautók száma 953-ra emelkedik, a gépkocsik átlagéletkora pedig öt év alá csökken, írták.

A most érkező járművek közül a "B" kategóriás, négykerék-meghajtású autók mentőgépkocsiként, a "C" kategóriás járművek pedig eset-rohamkocsiként állnak szolgálatba az ország mentőállomásain.

*

A Napi.hu szerint az UNIQA Biztosító Zrt. és az Allianz Hungária Zrt. biztosíthatja az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) járműveit, azok berendezéseit, az alkalmazottakat, valamint a szolgáltatással járó felelősségbiztosítást is vállalták nettó 2 milliárd 719 millió forintért. A tárgyalásos tender eredményét az ajánlatkérő Országos Mentőszolgálat közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

  • A legnagyobb falat az 1300 jármű kötelező gépjármű felelősségbiztosítása, illetve 1194 jármű casco biztosítása 36 hónapra, amely 12 hónappal meghosszabbítható. Mindkét járműszám - opcionálisan - 30 százalékkal növekedhet. Ezt az Uniqa nyerte 2 milliárd 588 millió forinttal.
  • A második rész a 8166 alkalmazott csoportos élet- és balesetbiztosítása. Ezt is az Uniqa nyerte 60 millióval.
  • A harmadik rész az egészségügyi szolgáltatói szakmai felelősségbiztosítás, amelyet a Allianz láthat el 60 millió forintért.
  • Végül negyedik rész az elektromos berendezések összkockázatú biztosítása, amely zömmel a gépjárművekben tárolt berendezéseket jelenti. Ezek értéke 5 milliárd forint. Ezt a részt is az Uniqa nyerte 11 millió forinttal, írja a lap.
(forrás: MTI, Napi.hu)

cimkék

hirdetés
hirdetés

Könyveink