hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Új légimentőbázisok kialakítását kezdik meg az idén

A Sonline szerint az előzetes terveknek megfelelően kezdődik meg Marcaliban az új légimentőbázis kialakítása 2021-ben.

A légimentők hét légimentőbázison hét mentőhelikoptert működtetnek, Budaörsön, Miskolcon, Debrecenen, Szentesen, Pécsen kívül Sármelléken és Balatonfüreden. A hét mentőhelikopteren felül két további, azonos képességű és felszereltségű légi jármű képez tartalékot. Az idén négy helyszínen – Miskolc, Debrecen, Szekszárd és Marcali – kezdődik meg új légimentőbázisok kivitelezése, továbbá tervezett a három meglévő, állami tulajdonú légimentőbázis korszerűsítése, felújítása.

Az ORFK tájékoztatása szerint a mentőhelikopterek évente mintegy 3000 alkalommal végeznek mentést Magyarországon, amelyből a somogyi esetek száma százas nagyságrendű. Megyénkben a sármelléki, a balatonfüredi és a pécsi helikopterek végeznek feladatokat.

A Magyar Légimentő Nonprofit Kft. részére az év első felében hét új mentő gépjárművet is átadnak, melyekkel a repülés szempontjából kedvezőtlen időjárási körülmények között is végezhetnek mentési tevékenységet. 2018-ban valamennyi mentőhelikopterbe új lélegeztetőgépet, defibrillátort, mellkaskompressziós eszközt és ultrahangot szereztek be. A mentőhelikopterek természetesen fejlett időjárásradar- és navigációs rendszerrel, valamint robotpilótával is rendelkeznek, írja a lap.

(forrás: Sonline)

cimkék

hirdetés

Könyveink