hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Továbbra is fontos az öngondoskodás

Az OTP Egészségpénztár adatai alapján a lakosság számára továbbra is fontos az egészségügyi öngondoskodás.

Az OTP Egészségpénztár adatai alapján március kiemelkedő hónap volt az egészségügyi költések tekintetében. Ebben az időszakban az egyik legnagyobb hazai pénztár tagjai 982 millió forintot költöttek többek között gyógyszervásárlásra, valamint magánegészségügyi költéseik fedezésére. Ez 17 százalékkal haladta meg 2019 azonos hónapjának eredményét – közölték. Az OTP Egészségpénztár tagjai az első öt hónapban összesen 4,6 milliárd forintot költöttek, ami enyhe csökkenést jelent az egy évvel korábbi eredményekhez képest, elsősorban az áprilisi és májusi visszaesés miatt, amit a koronavírus járvány miatt meghozott korlátozásoknak tudható be.

„Az OTP Egészségpénztárnál azért dolgozunk, hogy a pénztártagjaink számára valódi partnerek lehessünk az egészséges életmód megteremtésében. Ez a szerep az elmúlt hónapokban jelentősen felértékelődött, és a költési adatok alapján a tagjaink számítottak is ránk. Ezért számos olyan fejlesztést hajtottunk végre, ami könnyebbé teheti tagjaink mindennapjait. Lehetővé tettük az online belépést, és bővítettük az elektronikus ügyintézési lehetőségeinket is. Az új és a korábban már bevezetett elektronikus ügyintézési lehetőségek sikerét igazolja, hogy az idei év első negyedévében, több mint 50 százalékkal nőtt a pénztárunkhoz online érkezett befizetések összege” – számolt be Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezetője.

Az OTP Egészségpénztárhoz idén májusig összesen 3,8 milliárd forintnyi befizetés érkezett, ami 7,4 százalékos bővülés 2019 első öt hónapjának 3,5 milliárdos összegéhez képest. A bővülés elsősorban az egyéni befizetések 12%-os növekedésének köszönhető, ugyanakkor figyelemre méltó, hogy a munkáltatói hozzájárulások összege is a tavalyi szinten maradt.

(forrás: fhcafe)
hirdetés

Könyveink