hirdetés
2020. július. 06., hétfő - Csaba.
hirdetés

Több mint 40 gyereket hazaengedtek a debreceni kórházakból

A szalmonellafertőzésben megbetegedett hajdúsámsoni iskolások közül egyre többen hagyhatják el a debreceni gyermekklinikát és a Kenézy egyetemi kórházat, közölte a Debreceni Egyetem (DE) sajtófőnöke.

hirdetés

M. Tóth Ildikó tájékoztatása szerint a baktérium okozta tünetek miatt az elmúlt hat napban több mint 80 beteg érkezett a két intézménybe. Hétfő óta több mint negyvenen térhettek haza és csökkenő tendenciát mutat az új betegek száma is: hétfőn hat, kedden pedig négy gyermeket vettek fel. A kórházi ellátás alatt állók közül senki sincs súlyos, életveszélyes állapotban.

Korábbi sajtóértesülések szerint a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai lettek tömegesen rosszul. A hajdú-bihari kormányhivatal azonnal étel- és tisztasági, illetve járványügyi diagnosztikai vizsgálatokat rendelt el az ügyben. Az iskola épületét fertőtlenítették. A tömeges megbetegedés miatt nem rendeltek el iskolaszünetet, a konyha is működik, jelezte korábban a sajtónak Bujdosó Tibor iskolaigazgató.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink