hirdetés
2020. szeptember. 20., vasárnap - Friderika.
hirdetés

Szlávik: Iskolakezdésig nem várhatók szigorítások

Iskolakezdésig már nem várhatók további szigorítások a koronavírus elleni intézkedésekben, csak akkor, ha jelentős gócok alakulnak ki – mondta az ATV Startban Szlávik János. A Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint van jó, bevethető vakcina is azok között, amiket most a világban tesztelnek.

hirdetés

Az infektológus elmondta, hogy bár elsőre riasztónak tűnik az emelkedés, de ez messze nem aggasztó. Az ATV Start műsorában a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa arról is beszélt, hogy az aktív fertőzöttek és a halottak számát is figyelembe kell venni, így nézve messze nem aggasztóak az adatok.

Csehországban 2-300 között van a napi fertőzöttek száma, és az ország még mindig a zöld országok közé tartozik- emlékeztet az infektológus. Szlávik szerint a jelenlegi intézkedések elegendőek, a változást majd az ősz fogja hozni az iskola elindulásával. Addig szerinte nem kerül sor több szigorítása, de amint több góc alakult ki, jelentősebb intézkedésekre kerülhet sor. Ehhez nem a számmisztikát, hanem a járvány dinamikáját kell figyelembe venni, a járványügyi szakemberek majd eldöntik.

Szlávik János Donald Trump bejelentése kapcsán- miszerint az elnökválasztásra meg lesz a vakcina - elmondta, hogy 4-5 oltóanyag már van, amit embereken tesztelnek, és ezekről kiderült, hogy biztonságosak. Ezen felül el tudja képzelni azt, hogy a választások előtt nagyon sok emberen fogják kipróbálni, de a teszteket nem lehet felgyorsítani, ezekhez idő kell.

Azt nem tudják, hogy melyik lesz a legjobb, de köztük van már a leghatékonyabb vakcina. Szlávik János elmondta, amikor meglesz a vakcina, akkor ő be fogja oltatni magát. Nem lesz kötelező, de egészségügyi dolgozóknak, felelős embereknek szerinte hasonlóan kell eljárni azért, hogy ő maga ne jelentsen veszélyt az emberekre.

Magyar orvosként azzal fogja beoltatni magát, amit a magyar hatóságok engedélyeznek; meg kell várni, hogy a hosszú távú mellékhatásai is ismertek legyenek a vakcinának. Szlávik János annak kapcsán, hogy a magyar kormány 5 millió vakcinát kötött le, megjegyezte, hogy az Európai Unió egységben gondolkozik, 300 milliót lekötöttek ők is, lehet ennek a része a magyar is.

(forrás: ATV)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink