hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Szervátültetettek adományoztak

1,6 millió Ft értékben 10 speciális padot és mintegy 35 db speciális párnát adományozott a Magyar Szervátültetettek Szövetsége a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának.

A Magyar Szervátültetettek Szövetségének adományát Berente Judit elnök és dr. Grózli Csaba stratégiai és orvos igazgató adta át dr. Máthé Zoltánnak, az intézet igazgató professzorának. A projekt hosszas előkészületet igényelt, mire a szövetség minden szükséges engedély és szakvélemény birtokába került, mivel műemlék épületről van szó, valamint a tűzvédelmi és egyéb feltételeknek is meg kellett felelni.

A padok elkészítését és az intézménybe szállításának költségeit egy névtelenséget kérő szervátültetett vállalta magára a szövetség felhívására. Az új padok az épület korabeli bútorzatához illeszkednek és különlegességük, hogy a folyosó kisebb-nagyobb zugaira egyedileg lettek méretezve, így szinte észrevétlenül növelték meg a férőhelyek számát.

Máthé Zoltán kiemelte, hogy a klinikán évről évre emelkedik az átültetések száma, ami sok szervre váró embernek ad új életet. Az épületben számtalan új beruházás történt; megújult többek között a sterilizáló, valamint korszerű műszerekkel gazdagodott az intenzív osztály is. Berente Judit köszönetét fejezte ki a klinika valamennyi dolgozójának, hogy a szervátültetettek ellátását megfelelő színvonalon biztosítják. Hozzátette, hogy a várakozást hivatottak kényelmesebbé tenni azok a speciális párnák, amelyek a már meglévő fapadok ülőfelületeire kerültek, valamint az újabb, 27 ülőhelyet biztosító korhű padok.  A gyógyszerszint meghatározások és kiegészítő vizsgálatok miatt a szervátültetettek egy-egy kontroll során jóval hosszabb időt töltenek az intézmény falai között, mint más betegcsoportok. A szövetség a jövőben is igyekszik a klinikával együttműködve támogatni és segíteni a szervátültetettek minőségi ellátását.

Dr. Máthé Zoltán és Berente Judit
Dr. Máthé Zoltán és Berente Judit

 

(forrás: Magyar Szervátültetettek Szövetsége)
hirdetés

Könyveink