hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Startupokat és scaleup innovátorokat keresnek

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) vezetésével egy új innovációs pályázati program indul, melynek központi eleme a fenntarthatóság.

Az EIT Community Booster névre hallgató új programban 20 kiválasztott vállalkozás vehet részt, amelyek egyenként 50 ezer euró, összesen 1 millió euró összegű támogatásban részesülhetnek növekedési terveik megvalósításához.

Az EIT Community Booster programot az EIT Digital szervezete fogja össze, a program megvalósításában pedig további 4 tematikus innovációs közöség vesz részt: az EIT Climate-KIC, az EIT Food, az EIT Manufacturing, valamint az EIT Urban Mobility is. Az öt innovációs szervezet olyan startup és scaleup cégek jelentkezését várja, amelyek a városi élet, az ipar, a klímaváltozás, az élelmiszer szektor, a jólét és egészség valamint az életminőség területén kínálnak fenntartható módon üzleti potenciállal kecsegtető megoldásokat, amelyek a nemzetközi piacokat is forradalmasíthatják.

A program során 20 kiválasztott vállalkozás egyenként 50 ezer euró támogatásban részesül növekedési tervei megvalósításához. A támogatáshoz a résztvevők részben közvetlen kifizetés formájában, részben pedig olyan szolgáltatásokon keresztül jutnak hozzá, amelyek segítségével növekedési pályára állíthatják vállalkozásukat. 

A program célja, hogy elősegítse az új európai Bauhaus kezdeményezés sikerét, és olyan európai startup és scaleup vállalkozásokat juttassanak támogatáshoz, amelyek a kezdeményezés céljaival,  fenntarthatósággal, az esztétikummal és a befogadással összhangban álló innovatív megoldásokkal képzelik el üzleti növekedésüket.

A program jelentkezési határideje: 2021. december 17.

A programra jelentkezni a következő webhelyen lehet: https://www.eitdigital.eu/our-messages/calls-tenders/eit-community-booster/

(forrás: wshungary.hu)

cimkék

eit
hirdetés

Könyveink