hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Rokkant-felülvizsgálat: Visszahívják a nyugdíjba kényszerített orvosokat

A munkából – nyugdíjjogosultságukra hivatkozva  – elűzött orvosokat is visszahívna a kormány, hogy segítsenek a rokkantnyugdíjasok felülvizsgálatában – derült ki a Magyar Idők cikkéből.

Nyugdíjas orvosok is kaphatnak ezentúl megbízást rehabilitációs orvos szakértői feladatok ellátására, miután a kormány döntése alapján rájuk ezentúl nem vonatkozik a „nyugdíj vagy munka” elve. Az ok prózai: több szakemberre lenne szükség, hogy végre lezárhassák az egykori rokkantnyugdíjasok 2012-ben kezdett komplex felülvizsgálatát – írja a lap.

Felidézik: csaknem öt éve, hogy a kormány komplex felülvizsgálatra kötelezett minden 57 évnél fiatalabb rokkantat, illetve rendszeres szociális járadékost.

Mivel a felülvizsgálat nagyon lassan halad, újabb orvosszakértőket akartak bevonni. Miután erre a feladatra javarészt nyugdíjas korú orvosok jelentkeznek, a kormány módosította a „közszférában alkalmazandó nyugdíjpolitikai elvekről” szóló kormányhatározatot, azt, amelyik alapján a közszféra nyugdíjas korú dolgozóinak – így többek között az orvosoknak – választaniuk kell a továbbfoglalkoztatás és a nyugdíj között: eszerint a rehabilitációs orvos szakértői feladatokat ellátó orvos szakértőkre mindez nem vonatkozikolvasható a magyaridok.hu-n.
A 1610/2015. (IX. 8.) Korm. határozat (A közszférában alkalmazandó nyugdíjpolitikai elvekről szóló 1700/2012. (XII. 29.) Korm. határozat módosításáról) letölthető a Magyar Közlönnyel.

hirdetés

Könyveink