hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Ötvenmilliárd forintot kérnek a budapesti egészségügynek

Budapest egészségügyi ellátására kérnek pénzt a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezésének támogatásáért cserébe a városatyák, írja a hvg.hu.

Közös sajtótájékoztatón jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester, hogy Budapest milyen feltételekkel hajlandó támogatni a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését – tudósít a hvg.hu.

Többek között azt kérik, hogy az elkövetkezendő öt évben, az Egészséges Budapest Program keretében 50 milliárd forintos forrás jusson a kerületi önkormányzatoknak az egészségügyi alap- és szakellátás fejlesztésére, a programra egyébként szánt kereten felül.

A bejelentésben megfogalmazottak szerepelnek a hamarosan a Fővárosi Közgyűlés elé kerülő előterjesztésben is, amelyben ez áll:

Prioritás a budapestiek egészségének javítása. „Bármilyen élsport célú budapesti kormányzati beruházás megvalósításában csak abban az esetben tudunk együttműködni, amennyiben az elkövetkezendő öt évben, az Egészséges Budapest Program keretében 50 milliárd forintos forrás jut a kerületi önkormányzatoknak az egészségügyi alap- és szakellátás fejlesztésére” – írják a beterjesztők, Karácsony mellett Baranyi Krisztina, Horváth Csaba, Gy. Németh Erzsébet, Soproni Tamás és V. Naszályi Márta.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink