hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Operatív törzs: felszabadították az idősotthonokat

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők ismét látogathatják hozzátartozóikat az idősotthonokban, írja a Napi.hu az operatív törzs tájékoztatójáról.

Magyarország lakosainak 39 százaléka beoltott, ez rendkívüli mértékben segíti a pandémiából való kilábalást – mondta az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos. Folyamatosan érkeznek az oltóanyagok, most már kijelenthető, hogy vakcinabőség van, csak rajtunk múlik, hogy felvegyük az oltást – tette hozzá a Napi.hu tudósítása szerint.

Kijelentette, a kedvező adatoknak köszönhetően lehetővé váltak az újraindítás újabb lépései: visszavezették a népegészségügyi szűrővizsgálatokat, hétfőtől újraindulnak az egynapos sebészeti beavatkozások, amikhez időpontot kell foglalni.

Egy éve függesztettük fel a szakosított szociális intézményekben a látogatást és rendeltek el intézményelhagyási tilalmat, amely intézkedéseket ma visszavonom, és ez azonnal hatályba is lép – közölte Müller Cecília, hozzátéve, hogy az látogathatja idős rokonát az intézményben, aki védettségi igazolvánnyal rendelkezik, a 18 év alatti gyerekét is magával viheti a látogatásra.

Védettségi igazolvány nélkül erre nincs lehetőség – hangsúlyozta, megjegyezve, hogy a kapcsolattartási lehetőséget továbbra is biztosítani kell. A tisztifőorvos feloldja az intézményelhagyási tilalmat is. Aki oltási igazolvánnyal rendelkezik, korlátlanul elhagyhatja az intézményt és vissza is térhet oda, akinek nincs védettségi kártyája és a  távozása meghaladja a 72 órát, az csak negatív antigén teszttel mehet vissza.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink