hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Október 31-ig igényelhető a fiatal szakorvosi támogatás

Új jogosultak legkésőbb 2017. október 31-ig jelenthetik be a fiatal szakorvosi támogatás iránti igényüket, közli a NEAK honlapja. Ezt követően már új jogosultak nem részesülhetnek támogatásban.

2016. január 1-től az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről, a Rezidens Támogatási Program ösztöndíjairól, valamint a fiatal szakorvosok támogatásáról szóló 162/2015. (VI. 30.) Korm. rendelet 30-31. §-ai alapján a fiatal szakorvosok, klinikai szakgyógyszerészek támogatásban részesülhetnek a jogszabályban meghatározott feltételek teljesítése esetén.

A támogatással kapcsolatos adminisztrációs és költségvetési feladatokat az egészségügyért felelős miniszter (továbbiakban: miniszter) és a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) látja el.

Új jogosultak legkésőbb 2017. október 31-ig jelenthetik be a fiatal szakorvosi támogatás iránti igényüket. Ezt követően már új jogosultak nem részesülhetnek támogatásban. A program kivezetésének legkésőbbi időpontja 2022. október 31.

Felhívják a figyelmet, hogy a támogatási szabályok 2017. szeptember 5-ei módosulása alapján támogatásban az az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről  szóló 2003. évi LXXXIV. törvény (Eütev.) rendelkezései szerinti ágazati előmeneteli szabályok hatálya alá nem tartozó fiatal szakorvos is részesülhet, akire vonatkozóan foglalkoztatója a támogatás iránti igényét legkésőbb 2017. október 31-ig benyújtja, ugyanakkor az első szakorvosi szakvizsgáját a benyújtási határidőt követően a tárgyévben szerzi meg, és az annak megszerzését igazoló dokumentumot 2017. december 31-ig a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre benyújtja. A támogatás folyósítása e feltételek teljesítését követően történhet. Ebben az esetben a támogatási jogosultság kezdő időpontja a szakvizsga megszerzését igazoló dokumentum benyújtási ideje, a NEAK a munkáltató részére a támogatási összeget 2018. január hónapban utalványozza.

További részletek a NEAK honlapján

(forrás: NEAK)
hirdetés

Könyveink