hirdetés
2021. február. 27., szombat - Ákos, Bátor.

Nyílt levélben fordult a MESZK az operatív törzshöz

A közvetlen betegellátást végző egészségügyi dolgozók ruházatának sürgős pótlását, központi tisztítását kérik a döntéshozóktól.

Dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke jegyzi azt a nyílt levelet, amelyben Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztert, és Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, mint az operatív törzs vezetőit arra kérik, hogy a fokozódó veszélyhelyzetben intézkedjenek a potenciális fertőző forrásoknak kitett, a közvetlen betegellátást végző egészségügyi dolgozók munkavégzésének ideje alatt hordott ruházat sürgős pótlásáról és a szennyezett ruhaneműk központi tisztításáról.

Mint a MESZK elnöke írja, a jelenlegi gyakorlat szerint a dolgozók maguk vásárolnak munkaruházatot és azt hazaviszik mosni. Ez a gyakorlat "békeidőben" sem szabályos, járványveszély idején pedig tilos. Amennyiben a kórházak nem rendelkeznek raktári készlettel, a kamara azt javasolja, hogy szabadítsák fel erre a célra az országban található munkaruházattal foglalkozó üzletek raktári készleteit, valamint üzemeltessék 24 órában a mosodákat.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink