hirdetés
2020. június. 05., péntek - Fatime.
hirdetés

Nem kap több pénzt az orosházi kórház

Havi 1-1 millió forint támogatást kért az orosházi kórház igazgatója az aneszteziológia és sürgősségi ellátás működtetéséhez, írja a Magyar Narancs.

hirdetés

A betegellátáshoz nélkülözhetetlen segítséget kért nemrégiben az orosházi városi kórház főigazgatója, Duray Gergő a helyi képviselő-testülettől. Indoklása szerint a dél-békési térség lakossága öregszik, egyre rosszabbak az egészségügyi mutatók, s az általa vezetett egészségügyi intézménynek tavaly is finanszírozási gondjai voltak. Ezért havi 1-1 millió forint városi önkormányzati segítséget kért, hogy az idén ebből az orosházi kórház aneszteziológiai és sürgősségi betegellátását segítsék.

A képviselő-testület elé végül Bojtor István alpolgármester aláírásával egy olyan előterjesztés került, amelyik a korábbi években nyújtott 12 millió forintos támogatást csupán 15 millióra javasolta megemelni. Az ellenzék a korábbi összeg megduplázását javasolta, ezért nem szavazták meg a mindössze 3 millió forinttal magasabb összegről szóló előterjesztést. Így végül az intézmény nem kapta meg a kért forrást, számol be a Magyar Narancs.

(forrás: Magyar Narancs)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink