hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Nagy a munkaerőhiány az egészségügyben

Több mint 9000 dolgozó hiányzott Magyarországon az egészségügy-szociális ellátásban a második negyedévben. Ezzel az egészségügy vált azzá az ágazattá, ahol a legnagyobb a munkaerőhiány, közli a Portfolio.

A napokban megjelent a KSH munkaerőhiányra vonatkozó adatsora. Ebből kiderült, hogy a magyar gazdaság romló teljesítménye miatt az első és a második negyedévben jelentősen csökkent az üres álláshelyek száma szinte minden nemzetgazdasági ágban. Van azonban egy-két kivétel, például az egészségügyi és a szociális ellátás.

A második negyedévben 9000 felett volt az üres (betöltetlen) álláshelyek száma a szektorban. Az üres álláshelyek aránya 4,2% volt április és június között az egészségügy-szociális ellátásban. Vagyis 100 álláshelyből 4 betöltetlen volt az időszakban. Ilyen magas üres álláshely arányt egyetlen nemzetgazdasági ágban sem láthatunk. Hogy érzékeltessük: a nemzetgazdasági átlag jelenleg 2%, és a legsúlyosabb munkaerőhiány időszakában sem érte el a 3%-ot az üres álláshelyek aránya.

Az egészségügyben már 2 éve kiemelkedően nagy a munkaerőhiány, írja a lap.

(forrás: Portfolio)

cimkék

hirdetés

Könyveink