hirdetés
2020. augusztus. 13., csütörtök - Ipoly.
hirdetés

Mentőtiszt lesz az ügyeletes

Várhatóan augusztus elsejétől mentőtiszt látja el az egészségügyi ­ügyeletet Mezőberényben­, illetve a környező településeken, így Köröstarcsán, Kamuton és Csárdaszálláson is, közölte a BEOL.

hirdetés

Hosszú egyeztetési folyamat után – figyelembe véve, hogy az utóbbi időben nem lehetett megfelelő orvost találni az ügyelet ellátására, a környékbeli településekkel együtt döntve, a mezőberényi egészségügyben dolgozókkal konzultálva – orvos helyett mentőtiszt látja majd el a feladatot Mezőberényben, valamint Csárdaszálláson, Kamuton és Köröstarcsán. Mindezt Siklósi István, Mezőberény polgármestere jelentette be néhány nappal ezelőtt a Facebook-oldalán. Mint minden újítás, úgy ez a változás is vitát váltott ki, de egy idő után úgy tűnt, a lakosság arra az álláspontra helyezkedik, hogy meg kell adni az esélyt az átalakított rendszernek.

Az ügyeletes mentőtiszt székhelye Mezőberényben lesz, de munkáját orvos felügyeli majd Gyomaendrődről. A mentőtiszt egyébként két dolgot nem tehet meg: nem írhat fel gyógyszert – ez elvileg nem is az ügyelet feladata –, illetve a halál beálltát nem állapíthatja meg. A szolgáltató marad, miként az ügyelet székhelye is, a telefonszámok a későbbiekben megváltoznak, de erről egyrészt tájékoztatják majd a lakosságot, másrészt egy ideig átirányítással a régiről is elérhető lesz az új szám, írja a lap.

(forrás: BEOL)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink