hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Mégsem rákkeltőek a Johnson & Johnson babaolajai

A Kínai Állami Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet nem talált bizonyítékot arra, hogy a Johnson & Johnson babaápolási termékei rákkeltő anyagokat tartalmaznának. Ezt korábban egy egészségügyi aktivista csoport állította.

A pekingi ellenőrök 33 terméket – köztük 14 féle fürdőolajat és testápolót – vizsgáltak, de nem találták nyomát rákkeltő vagy mérgező szereknek. Ugyanakkor a testület közölte: továbbra is szigorúan vizsgálja majd a termékeket, és ha szükséges, azonnal beavatkozik.
A Johnson & Johnson és más gyártók termékei a „Campaign for Safe Cosmetics” (Kampány a biztonságos kozmetikumokért) nevű amerikai aktivista csoport feketelistáján szerepeltek, mint olyan árucikkek, amelyek formaldehidet vagy dioxint tartalmaznak.
A kirobbant botrány miatt több nagy üzletlánc is levette polcairól a gyanúba keveredett babaápolási cikkeket, azonban a hatósági vizsgálatok eredményeinek hatására várhatóan ismét forgalmazzák majd őket.
Az eset azért váltott ki nagy riadalmat, mert tavaly ősszel a kínai hatóságok melamint találtak három jelentős tejipari vállalat által forgalmazott tejben. A mérgező anyaggal szennyezett bébitápszerek – amelyek miatt több ezer csecsemő került kórházba, sok közülük meg is halt – és élelmiszerek a világ számos pontjára eljutottak; Magyarországon is találtak olyan termékeket, amelyekben az egészségügyi határérték felett volt a melamin mennyisége.

Pénzcentrum.hu 

cimkék

hirdetés

Könyveink