hirdetés
2020. július. 15., szerda - Henrik, Roland.
hirdetés

Megjelent a bérfejlesztésről szóló kormányrendelet

A Magyar Közlönyben adták közre az egészségügyi ágazatban foglalkoztatottak bérfejlesztéséről, és az ahhoz kapcsolódó támogatás igénybevételének részletes szabályairól szóló kormányrendeletet.

hirdetés

Június 9-én jelentette be az emberi erőforrások minisztere, hogy előző este megszületett a bérmegállapodás az egészségügyben, ami csaknem 100 ezer ágazati dolgozót érint.

A most megjelent kormányrendelet a szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek, valamint a szakdolgozók, továbbá más egészségügyi dolgozók alapbérének idei emelését rögzíti. A szakorvosok bére a rendeletben megjelent bértábla szerint szeptember 1-jétől 107 ezer forinttal nő, amellyel a szakgyógyszerészek besorolása megegyezik. Az egészségügyi szakdolgozók  végzettségüktől és a munkában eltöltött időtől függően  6660 forinttól 61 670 forintig terjedő, átlagosan 26,5 százalékos emelést kapnak.

A két hónappal ezelőtt kötött megállapodás azt is kimondja, hogy 2017. november 1-jétől további bruttó 100 ezer forinttal nő a szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek alapbére. A szakdolgozók átlagosan 12 százalékos béremelésre számíthatnak. 2018-ban és 2019-ben a szakdolgozók esetében további 8-8 százalékos emelés várható.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink