hirdetés
2022. január. 17., hétfő - Antal, Antónia.
hirdetés

Már 22 ezer kamasz oltását kérték a szülők

Az oltási akció kezdete óta már 22 ezer 12-17 éves oltását kérték a szülők, 15 ezren az első oltásra érkeztek, 1500-an a harmadik oltást is felvették.

Magyarország készen áll az 5-11 évesek oltására is, miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezte a Pfizer oltását erre a korosztályra, az első gyermekek oltására való vakcinaszállítmány várhatóan december 13-án érkezik.

Amennyiben a szülő szeretné 12-17 éves gyermekét beoltatni, megteheti azt a most zajló Oltási akción is akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül.

A 18 év alatti korosztályban is lehetséges a megerősítő harmadik oltás felvétele, ami különösen indokolt lehet a krónikus betegséggel küzdő, kockázati csoportba tartozó fiataloknál. A szülőknek ez esetben érdemes a gyermek kezelőorvosával, gyermekorvosával konzultálni.

A 16-17 éves korosztály oltása május közepén kezdődött, átoltottságuk jelenleg 58%-os. A 12-15 éves korosztály átoltottsága egy hónappal később indult, átoltottságuk 39%-os. A kamaszok oltására a tanév elején célzott oltási akciót is szerveztek az iskolákban. A 18 év alatti korosztályt a jelenlegi hatósági engedélyek alapján csak Pfizer vakcinával lehet oltani.

forrás: koronavirus.gov.hu
forrás: koronavirus.gov.hu

(forrás: koronavirus.gov.hu)
hirdetés

Könyveink