hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Máltaiak a pályaudvarokon

Elsősorban egészségügyi ellátással segíti a hazánkba érkező migránsokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat: a győri, szegedi, s a budapesti pályaudvarokon nyújtanak elsősegélyt – írja a Magyar Hírlap.

A Máltai Szeretetszolgálat nem kér papírokat, „nem kérdezzük, ki mikor lépte át a határt, találkozott-e a hatóságokkal idézi a lap Morva Emíliát, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régiójának vezetőjét.

A szeretetszolgálat munkatársai Szegeden és Győrben elsősegély-felszereléssel mennek ki a helyszínekre, Budapesten azonban teljesen felszerelt mozgó orvosi rendelő érkezik az emberekhez. Kezdetben, az első napokon alig néhányan fordultak hozzájuk segítségért, azután viszont tapasztalták, ahogy egyre nagyobb bizalommal vannak irántuk. Most már sokan tudják, hogy mikor érkezik a máltai rendelő, de erről az önkéntesek is tájékoztatják a migránsokat, akik közül naponta huszonöt–harminc ember szorul ellátásra.

A legnagyobb gondot a nyelvismeret hiányából fakadó kommunikációs nehézségek okozzák – folytatta a szeretetszolgálat munkatársa, megjegyezve, nagy szükségük lenne olyan segítőkre, akik ismerik az érkezők kultúráját, nyelvét, hiszen ez lehet a kapocs, ez teremtheti meg a bizalmat – olvasható a magyarhirlap.hu-n.

cimkék

hirdetés

Könyveink