hirdetés
2020. június. 01., hétfő - Tünde.
hirdetés

Küzdenek a pénzükért a praxisközösségek

Még mindig nem sikerült rendezni az uniós forrásból meghirdetett praxisközösségek támogatását, írja a Weborvos.

hirdetés

Továbbra is szabályosan háborút kell folytatniuk az uniós EFOP-os és VEKOP-os pályázatokon nyert praxisközösségeknek azért, hogy megkapják az elnyert forrásokat. Az EFOP-os projektek irányító hatósága az EMMI, a VEKOP-é a Pénzügyminisztérium, írja a lap, amely korábban már beszámolt arról, milyen lehetetlen állapotokat okoznak a pályázóknak a változó szabályok, a likviditási bizonytalanság, a módszertani hiányosságok.

Mint a lap egy praxisközösségi vezetőtől megtudta, vannak olyan csoportok, amelyek hiába nyújtottak be már február elején kifizetési kérelmeket, eddig egyet se fizettek ki, de a legtöbbhöz még hiánypótlást sem kaptak. Egy pozitívum azért van: legalább a megígért ötven százalékos előleget – két részletben – megkapták, de ezzel csak átmenetileg oldódtak meg likviditási gondjaik, s most megint ott tartanak, hogy elfogynak a tartalékaik, és újra saját pénzt kell betenni praxisközösségek működtetéséhez.

A lap információi szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ felmérte, hogyan állnak az uniós praxisközösségek anyagilag, mennyi forrást kellett saját pénzükből felhasználniuk, hogy ne álljanak le a programok, s kiderült, több tízmillió forintról lehet szó. Nemrégiben (nem a pályázat meghirdetésekor!) a Pénzügyminisztérium kiadott egy állásfoglalást, hogy a KIVA mint adónem nem számolható el a pályázatban. Van, akinek ez másfél millió forintos el nem számolható kiadást jelent, de van olyan praxisközösség, ahol tízmilliós a nagyságrend, írja a Weborvos.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink