hirdetés
2020. augusztus. 06., csütörtök - Berta, Bettina.
hirdetés

Következetesebb kiállást várnak a fogorvosok a kamarájuktól

Nyílt levelet írtak a fogorvosok saját szakmai kamarájuk tagozatvezetőjének, Hermann Péternek, írja a Népszava.

hirdetés

Sérelmezték, hogy az elnökség augusztus 30-án úgy fogadta el az egészségügyi államtitkár szóbeli ígéretét az alapellátásban dolgozó praxisokra vonatkozóan, hogy az érintetteket meg sem kérdezték.

A levél több száz aláírója szerint a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának elnöksége múlt pénteken ennek nem tett eleget, sőt a tagság érdekeinek figyelembe vétele nélkül hozott döntést. Az aláírók szerint az államtitkári ajánlatot két nappal a demonstráció előtt elfogadni azért sem volt helyes, mert az nem teljesítette a csoport követelését, és ha azt annak ellenére elfogadnák akkor belátható időn belül esélyük sem lenne a normális finanszírozás elérésére.

Az aláírók három pontban foglalták össze a kéthetes akciójuk céljait. Amennyiben a kormánynak nincs szándéka vagy lehetősége a fogászati finanszírozást a hiányzó résszel kiegészíteni, akkor vezessen be fogászatban a co-payment rendszert, írják. Levelük azzal zárul, hogy amennyiben a jelenlegi elnökség nem érzi magát képesnek az alapellátó fogorvosok érdekeinek képviseletére, a mostani akció „teljes mellszélességgel való támogatására”, javasolni fogják a testület visszahívását, közli a lap.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink