hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Korszerű műszereket adtak át a Dél-pesti kórházban

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház cserélhető, lapos műtőasztalokat, nagyfrekvenciás sebészeti vágó koaguláló készülékeket és betegmelegítő matracokat kapott.

A fővárosi és Pest megyei intézményhálózat több mint 4 millió embert lát el, részben a szomszédos megyék, részben az ország teljes területéről. A 2026-ig tartó, több mint 700 milliárd forint értékű Egészséges Budapest Program (EBP) keretében a négy centrumkórház mellett 11 országos gyógyintézetben és 13 társkórházban – köztük négy egyházi fenntartású intézményben – és 32 szakrendelőben valósul meg fejlesztés.

A kilenc évig tartó korszerűsítési program keretében a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház az eszközfejlesztések első ütemében 2 db cserélhető lapos műtőasztalt, 4 db nagyfrekvenciás sebészeti vágó koaguláló készüléket és 5 db betegmelegítő matracot kapott.

Az eszközöket a kórház fenntartója, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ részéről dr. Stubnya Gusztáv térségi igazgató adta át dr. Ralovich Zsolt főigazgatónak. Az átadó ünnepségen részt vett Borbély Lénárd, a kórház ellátási területéhez tartozó Csepel Önkormányzatának polgármestere is. Csepel önkormányzata az elmúlt években több magas tudású, modern eszközzel támogatta a kórházat, többek között az országban elsőként a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházba került 3D-s laparoszkópos torony.

A most átadott műtőasztalok, sebészeti eszközök és betegmelegítő matracok a központi kormányzati eszközfejlesztések első lépését jelentették, a közeljövőben további műtőasztalok, altató- és lélegeztetőgépek, általános sebészeti és laparoszkópos kéziműszerek is átadásra kerülnek, ezzel szolgálva a magasabb színvonalú és biztonságosabb betegellátást.

(forrás: JFK)
hirdetés

Könyveink